» Какая у вас марка те ... от Spider
4 Aug 2015, 18:50 [71|23186]
» Москву завоевывает ч ... от LiXem
16 Aug 2012, 20:51 [0|92115]
» Make Me Famous в Мин ... от Spider
2 Aug 2012, 14:56 [0|90909]
» Fake Lab @ Doodah Ki ... от Spider
22 Jul 2012, 17:51 [0|80137]
» Colaars от JenOK
20 Jul 2012, 10:05 [0|86265]
» Freedom from the cit ... от Spider
28 Jun 2012, 15:35 [0|79648]
» Фестиваль Соседний м ... от Spider
21 Jun 2012, 13:30 [4|55964]
» Everlast в Минске от Spider
18 Jun 2012, 11:51 [1|49173]
» Антон Гировка от antoha
16 Jun 2012, 15:07 [9|69965]
» Fake Lab от Spider
16 Jun 2012, 11:44 [0|65428]


Фотограф на свадьбу
Фотограф на Ваш праздник в Минске

→ Интервью с группой MAUZER
Автор: Catalina | Дата: 7 июня 2009 |     
Интервью с группой MAUZER

Спустя год столицу вновь посетила группа MAUZER, концерт которой состоялся в клубе Шоколад. О себе и о своём творчестве в интервью с одним из ярчайших представителей альтернативной сцены Беларуси:

Состав:
Jan – вокал
Kolxz – гитара
Lenny – бас-гитара
Vase – ударные


Что значит ваше название и почему «Tav.Mauzer» решили изменить на «MAUZER»?
Jan: Проста выдумляецца гучная назва, спадабалася MAUZER, таму і выбралі яе. Я яшчэ любіў Маякоўскага некалі і зараз люблю, але тады я чытаў яго, і ў адным зь вершаў ён пісаў пра таварыша маузэра (Стихотворение «Левый марш» 1918 г. – прим.авт.). Але ў сувязі з тым, што "таварыш" шмат у каго з неадукаванай моладзі асыцыіруецца з камунізмам, адпаведна была такая палітызацыя нашай назвы, левацкая палітызацыя. І мы вырашылі, што мы не такія, ды і проста нам перастала падабацца гэтая назва, таму і спынілі на MAUZER, пішацца лацінкай i вялікімі літарамі… І тлустымі… 284-ым арыялам…

Как собралась группа, как часто менялся состав?
Jan: Мы з Колхазам прыдумалі гэтую групу у 2002 годзе, нам хацелась папрыкалывацца, штосьці паіграць. Выдумалі, што будзем граць хардкор, не слухаючы і не думаючы, што гэта за музыка, у выніку хардкор мы амаль не ігралі, магчыма толькі пару песен… Вось, а потым паступова фарміраваўся той склад, які зараз, некаторых людзей мы выганялі, некаторыя самі сыходзілі па розных прычынах… А зараз нам клёва, камфортна і крута разам.

А как обстоят дела с поиском семплера или всё же останетесь вчетвером?
Jan: Яшчэ не знайшлі сэмплера, магчыма так і застанемся. Калі хтосьці знойдзецца, хто нам спадабаецца – возьмем. Гэта больш працоўныя пытаньні.

Как думаете, почему уже после первого вашего выступления вам удалось обратить на себя внимание и отличиться от других групп?
Jan: Мы пра гэта ніколі не думалі… Мне падаецца, што проста нас вядзе Бог. Я, напрыклад, стараюсь быць добрым чалавекам, не выкідваю фаньцікі на асфальт, калі Колхз выкідвае, я прымушаю яго падымаць, але ён не слухаецца. (смеётся) Проста Бог ведае, што нам гэта трэба і ён нам дапамагае. Нас нічога не адрозьнівае, мы такія ж людзi, як і астатнія, і ў нас у групе звычайны гітарыст, звычайны басіст, барабаншчык звычайны...
Kolxz:... і Ян Маўзэр – звычайны Бог! (смеётся)


Вопрос к Lenny: почему ты решил прийти в группу?
Lenny: Просто я гей… (смеётся) Здесь одни мальчики… И с Васей мы давно дружим, в хорошем смысле... И когда я увидел MAUZER на сцене и их оголённые красивые попки, я понял, что это моя мечта! И в один прекрасный день я позвонил Васе и сказал, что я готов! Я сделал так, чтобы из MAUZER ушёл басист, и хоть я сам играю на гитаре, решил специально ради MAUZER начать играть на бас-гитарке, чтобы побывать с этими ребятками на гастролях и на концертах…
Коlхz: Чтобы можно было уединиться с каждым из них по очереди!
Jan: У прынцыпе, гэта падобна на шлюб, напрыклад, калі з-за сэкса чалавек пагаджаецца на тое каб, жыць разам, вытрымліваць гэтага чалавека. І тут тое ж самае: з-за сэкса Lenny пачаў граць у нас на бас-гітары.
Lenny: И у меня самый большой инструмент!
Коlхz: А у Васи толще инструмент!
Vase: У меня шматладовы!


Расскажите про второй альбом, как он будет отличаться от первого и когда его уже ждать?
Коlхz: Будет отличаться всем. Концептуально мы изменили своё звучание. Да и вообще, сейчас у нас другой барабанщик и другой басист и, соответственно, совсем другие ноты и другое звучание. Тембрально и стилистически будет совсем другой альбом. Раньше это было ближе к чему-то такому стандартизированному. Нас часто сравнивали с разными группами, например, с какой-то неизвестной группой KORN…
Jan: З Амерыкі, здаецца!
Коlхz: Да, это какие-то американцы, вроде…
Jan: Што вельмі непрыемна!
Коlхz: Да! Сравнивали бы с Поплавской какой-нибудь, я бы ещё понял… В общем, альбом будет о*уенен! И это будет скоро! Думаю, уже в ближайшем месяце материал будет полностью готов. Будет круто, будет много чего нового и будет интересно! Сложно сравнивать, конечно, с мировой музыкой, потому что мир большой и многого ты мог не слышать, но в просторах СНГ и Беларуси достаточно всё ясно, и я могу с уверенностью сказать, что подобного продукта не было и будет нескоро! Мы стараемся обойти какие-то временные рамки и делать что-то своё, что-то новое!
Jan: Альбом будзе называцца ”Порна” і ён канцэптуальна будзе зусім іншы. Калі мы пісалі першы альбом мяне актыўна цікавіла сацыяльна-палітычная сытуацыя у Беларусі і гэтаму было прысвечана шмат песень. Зараз такіх песень будзе менш, пераважная тэматыка альбому - сэкс!


А выход песни ”Беларусь будзе вольнай” перед президентскими выборами в 2006-ом году был случайностью?
Jan: У мяне даўно была мара напісаць такую песню, даўно вось гэтая фраза ў галаве гучала… І зноў-такі, думаю, што неба дапамагае і ўсё сваечасова адбываецца. Гэтая песня, мне здаецца, была сапраўды патрэбная людзям, ня так жа проста яна стала папулярнай.

Какая песня, на ваш взгляд, сейчас лучше всего характеризует группу?
Jan: На дадзены момант - ”Я люблю боль”. Гэта не значыць, што яна чымсьці падобная на ўсе песьні, зусім не, усе песьні сапраўды розныя. Проста неяк па духу, яна - галоўная песня будучага альбому. Мы здымалі на яе кліп, які зараз мантуецца.

Как думаете, у нас в Беларуси есть достойные группы, которые вам нравятся?
Jan: Мне падабаецца, зь легенд, група NRM. Але, Беларусь – маленькая краіна, і тут ня можа быць столькі зорак, колькі у Амэрыцы ці у Расеі, нас проста мала і мала людзей, якія размаўляюць па-беларуску, а беларуская культура ня можа быць не беларускамоўнай. Яшчэ мне не падабаюцца розныя сьцёб-каманды, па-мойму проста нейкая пячатка стаіць на беларускай музыцы, што беларуская мова калгасная і сьмешная, не хачу называць нейкія групы.
Lenny: А я беларуские группы вообще не слушаю.
Vase: Есть достойные группы, но перечислять лень :)


А что скажете по поводу вашего образа и внешнего вида?
Jan: Гэта сэксуальная арыентацыя проста… Я нашу стрынгі, што гей ня можа насіць стрынгі?! Дарэчы, маёй мінулай дзяўчыне пісалі у дзёньніку ”Не сустракайся зь ім, ён підар!”

Есть какие-то увлечения кроме музыки?
Vase: Одно из моих любимых увлечений - это кушать ириски! (смеётся), а вообще, ударные, конечно же, остаются любимым увлечением и вряд ли это когда-либо изменится. Стараюсь подходить к этому максимально профессионально.
Lenny: Мои увлечения сосредоточены вокруг музыки и всего того, что с ней связано. Люблю проявление музыки в людях, событиях!


И на прощание, несколько слов и пожеланий своим слушателям.
Коlхz: Совсем скоро будет наш второй альбом, и, я думаю, он не разочарует ни в коем случае, а только порадует! И посвящение для девочек: «Вы классные, девчонки!».
Jan: Не губляйце у сабе дзіця!
Lenny: Нашим слушателям, как и себе, желаю разборчивости в качестве, значении и главного смысла музыки!
Vase: Слушайте хорошую музыку, не изменяйте своим принципам и будьте в гармонии с собой!



Обсудить на форуме


Catalina

Позёров НЕТ - сайт о белорусской молодёжи (http://pozerov.net)

 (голосов: 9)



Понравилась новость — поделись с друзьями ;)

Код для ЖЖ
Код для форумов
Прямая ссылка на публикацию





Зарегистрированных он-лайн: 0
Количество гостей сейчас: 3
Количество пользователей за сегодня: 0
Количество гостей за сегодня: 56

© 2007-2019 Информационный портал Позёров НЕТ.
Все права сохранены.

О проекте · Помощь · Обратная связь · Статистика